Рецепти от майстор-готвач Андрей Кухар

Варени телешки бузи върху пюре от бадемово ризото

Варени телешки бузи върху пюре от бадемово ризото

Съставки

Варени телешки бузи

  • 1,5 кг. телешки бузи
  • 80 гр. морска сол
  • 40 гр. захар
  • 50 гр. моркови
  • 150 гр. арпаджик
  • 50 гр. праз лук (бялата част)
  • 100 гр. корени от целина
  • 50 гр. корени от магданоз
  • 10 цели зърна черен пипер
  • 3 плодчета от хвойна
  • 1 дафинов лист
  • кората на 1/2 портокал
  • кората на 1/2 лимон
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1 литър червено вино
  • 0,5 литър телешки бульон
  • 3 стръка мащерка
  • сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 1 скилидка чесън
  • пръчка канела
  • 8 супени лъжици зехтин

Пюре от ризото

  • 200 гр. филирани бадеми
  • 500 мл. прясно мляко
  • 500 гр. сметана за готвене
  • 300 гр. арпаджик, нарязан на ситно
  • 1-2 супени лъжици зехтин
  • 20 гр. масло
  • 200 гр. сварен ориз
  • прясно смлян черен пипер

Приготвяне

1 Варени телешки бузи:

Натрийте телешките бузи със смес от сол и захар. Оставете ги да се мариноват за 45 минути, след това ги измийте със студена вода и ги оставете да се изцедят върху кухненска кърпа.
Нарежете месото на подходящи парчета. Запържете ги в сгорещен зехтин, след което ги изадете от тигана. Отцедете излишната мазнина, добавете зеленчуците и пържете за кратко. Добавете доматено пюре и пържете, докато изври, след това добавете червено вино. Добавете билките и подправките и оставете да врят, докато течността се изпари почти напълно. Добавете телешкия бульон и месото, поставете капак на тигана и печете в предварително загрята фурна при температура 90°С за 3,5 до 4 часа. Обръщайте месото няколко пъти по време на готвене. Когато месото стане крехко, извадете го от тигана и го оставете на топло. Прецедете соса през ситна цедка. Ако е необходимо, добавете телешки бульон, сгъстен с нишесте и подправете на вкус.
2 Пюре от ризото:

Запечете до златисто бадемите на скара. Заделете 4 супени лъжици бадеми за гарниране. Оставете прясното мляко и сметаната за готвене да заврят. Добавете печените бадеми и ги оставете да престоят една вечер. На следващия ден отцедете бадемите и запазете течността.
Задушете леко в олио арпаджика. Добавете бадемите и сварения ориз. Гответе на бавен огън и постепенно добавете бадемовото мляко.
Когато сместа омекне, оставете я леко да се охлади. Използвайте блендер Gorenje Chef's Collection, за да я направите на пюре. Претрийте пюрето през ситна цедка, подправете на вкус и го оставете на топло.

Сервиране

Нарежете бузите на парчета, не много тънки. Добавете пюрето от бадемово ризото и полейте със соса. Гарнирайте с останалите бадеми и нарязан зелен лук.

Съвет на готвача

Пържените картофи са друга чудесна гарнитура за варените телешки бузи.

Еленско филе с билкова коричка, пюре от корени на целина и кнедли от препечен хляб

Еленско филе с билкова коричка, пюре от корени на целина и кнедли от препечен хляб

Съставки

Еленско филе

  • 600 гр. еленско филе, обезкостено, без жили
  • 5 зрънца бахар
  • 3 плодчета от хвойна
  • 30 мл. масло от лешници
  • сол
  • 50 гр. масло за запържване

Билкова коричка

  • 1 връзка пресен магданоз
  • 1 връзка кервиз
  • 3 стръка розмарин
  • 3 стръка мащерка
  • 2 чаени лъжички смлян черен пипер
  • 50 мл. масло от гроздово семе

Пюре от корени на целина

  • 1 корен целина (500 гр.)
  • 195 гр. сметана за готвене
  • 40 гр. безсолно масло
  • 15 гр. лимонов сок
  • 4 гр. сол

Хлебни кнедли (на филийки)

  • 1 глава арпаджик
  • 350 гр. бял сух хляб
  • 600 мл. прясно мляко
  • 2 яйца
  • сол
  • пипер
  • индийско орехче
  • магданоз

Пържени манатарки

  • 250 гр. манатарки, почистени и нарязани на филийки
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чесън
  • 1 стрък магданоз

Сос от еленско месо

  • 500 мл. бульон от еленско месо
  • 1 глава арпаджик, нарязан на ситно
  • 10 мл. зехтин
  • 80 мл. червено вино
  • 2 супени лъжици боровинки
  • 20 мл. тъмен балсамов оцет
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък мащерка
  • 1 стрък розмарин
  • 2 зрънца бахар

Приготвяне

1 Билкова коричка:

Нарежете на ситно билките и ги смесете със смления черен пипер. Почистете еленското филе и го нарежете на парчета от по 150 г. Залейте го с масло от лешници и го оваляйте със сместа от билки и пипер. Поставете парчетата месо в плик с вакуумно запечатване и гответе в уред за готвене под вакуум Gorenje за 12 до 15 минути при температрура 65°С.
Охладете месото в студена вода, отстранете пликовете, подправете със сол и запържете леко в масло, към което добавете зрънцата бахар и плодчетата хвойна.
2 Пюре от корени на целина:

Обелете и нарежете тънко корена от целина. Добавете сметана, масло, лимонов сок и сол. Гответе във вакуумни торбички в Sous vide уреда на Gorenje за 90 минути на 85°C. След това прехвърлете в блендер и направете на пюре.
3 Хлебни кнедли (на филийки):

Нарежете на ситно арпаджика и го задушете леко в масло. Нарежете на кубчета хляба и го залейте с горещо мляко. Добавете арпаджика, разбъркайте добре и го оставете да престои половин час.
След това добавете яйцата и подправете на вкус. Оформете като франзела и завийте на руло с влажна кухненска кърпа. Завържете кърпата с кухненска тел и гответе в уред за готвене под вакуум Gorenje за 60 минути при температрура 85°С.
4 Пържени манатарки:

Почистете и нарежете на филийки манатарките. Запържете ги в тиган със загрято олио. Подправете със сол, пипер и чесън. Добавете нарязан пресен магданоз.
5 Сос от еленско месо:

Задушете арпаджика в зехтин. Добавете червено вино, боровинки и балсамов оцет и оставете сместа да къкри, докато цялата течност се изпари. Добавете бульон от еленско месо, билки и чесън и редуцирайте до желаната консистенция.

Сервиране

Нарежете на филийки оформения хляб и запържете от двете страни до златисто филийките в масло. Поставете запечените парчета еленско месо върху две хлебни филийки и гарнирайте с манатарките. Добавете топло пюре от целина, залейте с горещ сос от еленско месо и сервирайте.

Съвет на готвача

Когато поставите термометър за месо в сърцевината на сготвеното еленско месо, температурата на месото трябва да бъде 56°С

Свинско бон филе с плънка от сушени сини сливи, глазирани корени от магданоз и светъл сос от естрагон

Свинско бон филе с плънка от сушени сини сливи, глазирани корени от магданоз и светъл сос от естрагон

Съставки

Свинско бон филе с плънка от сушени сини сливи

  • 700 гр. свинско бон филе
  • 150 гр. сушени сини сливи без костилки, нарязани на кубчета
  • 5 стръка пресен розмарин, мащерка и естрагон
  • сол, пипер
  • 2 супени лъжици слънчогледово олио за запържване на свинското бон филе

Глазирани корени от магданоз

  • 12 корена от магданоз, белени
  • 200 мл. зеленчуков бульон
  • 5 мл. вермут
  • 2-3 гр. сол
  • кората на 1/4 портокал
  • масло
  • стръкче пресен магданоз, нарязан

Светъл сос от естрагон

  • 1 глава арпаджик, нарязан на ситно
  • 1 супена лъжица масло
  • 100 мл. бяло вино
  • соса, отделен при готвенето на корените от магданоз
  • 200 мл. течна сметана
  • 1 чаена лъжичка дижонска горчица
  • 1 стръкче свеж естрагон
  • сол, пипер
  • лимонов сок
  • 4 супени лъжици бита сметана

Приготвяне

1 Свинско бон филе с плънка от сушени сини сливи:

Изрежете сланината от свинското бон филе. Използвайте подходящ нож, за да разрежете центъра на бон филето и го напълнете със сушените сини сливи. Подправете месото със сол и пипер, добавете билките и го поставете в плик с вакуумно запечатване. Гответе в уред за готвене под вакуум Gorenje за 60 минути при температура 64°С. Охладете плика с месото в студена вода. Когато се охлади, извадете месото от плика, като запазите соса, отделен при готвенето.
2 Глазирани корени от магданоз:

Поставете в плик с вакуумно запечатване и гответе в уред за готвене под вакуум Gorenje за 65 минути при температура 85°С. Охладете плика със зеленчуците в студена вода. Когато се охлади, извадете корените от плика, като запазите соса, отделен при готвенето.
3 Светъл сос от естрагон:

Задушете леко в масло арпаджика, добавете бяло вино, соса, отделен при готвенето на корените от магданоз и течна сметана.
Редуцирайте соса до желаната консистенция. Прецедете през ситна цедка и подправете със сол, бял пипер, горчица и лимонов сок. Добавете 1/2 супена лъжица нарязан на едро естрагон и оставете сместа да къкри за кратко.

Сервиране

Загрейте слънчогледово олио в тиган. Поставете свинското бон филе и го запържете добре от всички страни. Нарежете месото на парчета с дебелина 2 см. и сервирайте в топли чинии.
Глазирайте корените от магданоз в разтопено масло. Добавете нарязания пресен магданоз, подправете го на вкус и го добавете към парчетата месо.
Загрейте соса от естрагон, добавете бита сметана и пасирайте на пяна с пасатор Gorenje Chef's Collection, след което полейте със соса около месото.

Съвет на готвача

За перфектен вкус, сервирайте гарнитура от картофено пюре и лимон.

Патица под вакуум, пюре от къдраво зеле и глазирани кестени

Патица под вакуум, пюре от къдраво зеле и глазирани кестени

Съставки

Патица под вакуум

  • 1 патица Барбъри (Мускусна патица), около 1,8 кг.
  • 100 гр. кафява захар
  • 100 гр. сол
  • 4 плодчета от хвойна
  • 1 бр. звезден анасон
  • 10 семена кориандър
  • 10 зрънца австралийски планински пипер
  • 1 стрък карамфил
  • 1 дафинов лист

Сос

  • 400 мл. патешки бульон (можете да използвате също и пилешки бульон)
  • 2 глави лук
  • 1 твърда ябълка
  • 1 супена лъжица олио
  • сол и пипер, прясно смлян
  • 200 мл. червен портвайн
  • захар
  • 1 чаена лъжичка нишесте, разтворено в студена вода
  • 2 стръка пресен естрагон

Глазирани кестени

  • 300 гр. белени и добре почистени кестени
  • 80 гр. масло
  • 5 супени лъжици захар
  • 150 мл. вода
  • щипка сол

Пюре от къдраво зеле

  • 800 гр. къдраво зеле
  • сол
  • 1 глава лук
  • 1 бр. малък дафинов лист
  • 1 стрък карамфил
  • 70 гр. масло
  • 20 гр. брашно
  • 500 мл. прясно мляко, студено
  • 80 гр. арпаджик
  • 30 гр. пушен бекон
  • сол
  • прясно смляно индийско орехче
  • прясно смлян пипер

Приготвяне

1 Патица под вакуум:

Разтворете захарта, солта и подправките на котлона в един литър вода и оставете маринатата да се охлади.
Изчистете добре и измийте патицата и я накиснете в изстудената марината за около 3 часа. След това подсушете патицата с кухненски кърпи. Поставете патицата в подходящо голям плик с вакуумно запечатване. Гответе в уред за готвене под вакуум Gorenje за около 4 часа при температура 63°С.
Преди да сервирате, запечете на скара до златисто патицата от двете страни.
2 Сос:

Задушете в олио нарязаните на едно лук и ябълка. Добавете потрвайн и гответе, докато течността се изпари. Добавете патешки бульон и редуцирайте течността наполовина. Подправете със сол, пипер и щипка захар. Прецедете соса през ситна цедка и добавете нишестето. Накрая добавете нарязания на едро естрагон.
3 Глазирани кестени:

Карамелизирайте маслото и захарта в тиган. Добавете кестените и глазирайте за няколко минути. Добавете вода, подправете със сол и гответе за 10 до 15 минути на ниска температура.
4 Пюре от къдраво зеле:

Почистете къдравото зеле и отстранете външните листа. Разрежете на четири зелето, отстранете кочана и разделете листата. Нарежете на едро листата на зелето, бланширайте ги за около 3-4 минути във вряла подсолена вода, след което ги шокирайте в ледена вода. Изпънете ги добре и ги натиснете силно с ръце. Нарежете на ситно къдравото зеле в кухненски робот Gorenje Chef's Collection.
Направете лучено шишче (поставете дафиновия лист върху лука и го прободете с карамфила). В тиган разтопете масло, добавете брашното и гответе, докато сместа придобие леко златист цвят. Добавете студено прясно мляко и лученото шишче и гответе на бавен огън за 20 минути. Прецедете соса Бешамел през ситна цедка и подправете със сол.
Задушете леко в масло нарязаните на ситно бекон и арпаджик. Добавете нарязаното къдраво зеле, подправете със сол, пипер и индийско орехче и гответе на бавен огън при умерена температура за 4 до 6 минути. Непосредствено преди сервиране добавете 100 мл. сос Бешамел.

Сервиране

Нарежете патицата и прехвърлете парчетата месо върху топла дъска. Добавете глазираните кестени. Сервирайте отделно пюрето от къдравото зеле и соса.

Съвет на готвача

Сосът Бешамел ще стане по-добре, ако направите по-голямо количество с поне 500 мл. прясно мляко. Останалият сос може да бъде замразен и използван за друго ястие.

Крем супа от черен корен с трюфели

Крем супа от черен корен с трюфели

Съставки

  • 500 гр. черен корен (кореноплодно растение)
  • 1/2 литър прясно мляко
  • 1/2 лимон
  • 2 главички арпаджик
  • 1 скилидка чесън
  • 1 кубче захар
  • 50 гр. масло
  • 1/2 литър пилешки бульон
  • 1/2 литър сметана за готвене
  • сол и бял пипер, прясно смлян
  • 30 гр. масло за сервиране, студено и нарязано на кубчета

За гарниране:

  • 20 гр. бели или черни трюфели
  • кервиз

Приготвяне

1 Обелете черния корен под течаща вода. Напръскайте го с лимонов сок, нарежете го на дребни кубчета и го накиснете в прясно мляко, за да не почернее коренът по време на приготвяне.
2 Нарежете на ситно арпаджика и чесъна и ги задушете в масло и кубче захар. Добавете отцедените кубчета черен корен (без млякото) и ги задушете, докато омекнат.
3 Добавете сметаната и пилешкия бульон. Оставете сместа да заври и гответе 20 минути. Прехвърлете супата в стъклената купа на блендер Gorenje Chef's Collection и пасирайте до гладка консистенция. Подправете супата със сол и пипер и я прецедете през ситна цедка.

Сервиране

Преди да сервирате, добавете студено масло към супата и пасирайте с пасатор Gorenje Chef's Collection. След като сервирате, добавете нарязани на тънко трюфели и гарнирайте с кервиз.

Съвет на готвача

Можете също така да добавите задушени кубчета черен корен към супата и да я подправите на вкус с индийско орехче и капка лимонов сок.

Крем супа от тиква

Крем супа от тиква

Съставки

  • 1 червена тиква (Хокайдо), около 800 гр.
  • 1 средна глава жълт лук
  • 2 супени лъжици (30 мл.) зехтин
  • 460 гр. моркови
  • 2 малки ябълки
  • 1 чаена лъжичка пресен джинджифил
  • 2 скилидки чесън, нарязан
  • 950 мл. пилешки или зеленчуков бульон
  • 1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче
  • 1/4 чаена лъжичка канела на прах
  • 1 чаена лъжичка мед
  • сол и пипер на вкус

За гарниране:

  • олио от тиквени семки
  • 6 супени лъжици течна сметана
  • 1 супена лъжица нарязан пресен кориандър
  • 8 филийки от франзела

Приготвяне

1 Обелете и нарежете на ситно жълтия лук. Задушете лука в зехтин. Почистете и нарежете на дребни кубчета тиквата, морковите, ябълките, джинджифила и чесъна. Добавете ги към изстиналия лук и смесете с подправките (индийско орехче, канела, мед, сол и пипер) и ги мариновайте един час.
2 Разделете сместа на две равни части и поставете всяка част в пластмасов плик с вакуумно запечатване. Гответе в уред за готвене под вакуум Gorenje при температура 85°С за 2 часа, докато тиквата и ябълката се сварят напълно. Поставете пликовете в студена вода, за да се охладят.
3 Когато сместа се охлади, прехвърлете съдържанието в голяма купа, добавете бульон и пюрирайте с пасатор Gorenje Chef's Collection. Постепенно добавете останалия бульон и бъркайте, докато супата стане кремообразна.
4 След това постепенно затоплете супата, докато бъркате непрекъснато. Прецедете през ситна цедка и подправете.

Сервиране

Прехвърлете супата в предварително затоплен супник и гарнирайте с течна сметана, олио от тиквени семки и нарязан кориандър.
Препечете филийките от франзела с масло и ги сервирайте отделно.

Съвет на готвача

Използвайте зеленчуков бульон, за да направите супата подходяща за вегетарианци.

Пенлива супа от манатарки със скалопини и ванилово масло

Пенлива супа от манатарки със скалопини и ванилово масло

Съставки

  • 50 гр. сушени манатарки
  • 1 главичка арпаджик
  • 1 глава фенел (див копър)
  • 1 глава праз лук; използвайте само бялата част
  • зeхтин
  • 50 мл. коняк
  • 1,2 литра силен пилешки бульон
  • 250 мл. сметана за готвене
  • 4 пресни миди скалопини
  • 50 мл. зехтин
  • 1 шушулка ванилия
  • 2 пресни манатарки, нарязани на 1/2 см. дебелина
  • 2 супени лъжици бита сметана
  • 2 капки сироп от портокали

Приготвяне

1 Накиснете сушените манатарки в 200 мл. студена вода за 15 минути. Прецедете ги през кухненска кърпа и запазете течността за супа.
2 Почистете и нарежете на тънки резени арпаджика и дивия копър. Използвайте само бялата част на праза. Нарежете го на филийки с дебелина 0,5 см. В тенджера загрейте зехтина и добавете нарязаните зеленчуци. Задушете за кратко и добавете течността, останала след прецеждането на накиснатите манатарки.
3 Гответе, докато цялата течност изври. След това добавете коняк, пилешки бульон, сметана и накиснатите манатарки. Гответе около 20 минути на умерена температура. Прехвърлете супата в стъклената купа на блендер Gorenje Chef's Collection и пасирайте до гладка консистенция. Прецедете супата през ситна цедка и я подправете със сол и пипер на вкус.
4 Междувременно, смесете зехтина с ванилията. Разрежете шушулката ванилия по дължина, изстържете вътрешността й и я накиснете в 50 мл. зехтин. Загрейте до 45°С, след това оставете да се охлади.
5 Запържете месото на скалопините в предварително загрят железен тиган, по една минута от всяка страна. Подправете със сол и пипер.

Сервиране

Разбийте на пяна супата с пасатор Gorenje Chef's Collection. Разпределете я на 4 порции и добавете пържените скалопини и манатарки. Гарнирайте супата с бита сметана и сироп от портокали и капнете ванилово масло.

Съвет на готвача

Преди да запържите скалопините, измийте месото под течаща вода, подсушете ги и полейте със зехтин.

Суфле от щука със сос от естрагон

Суфле от щука със сос от естрагон

Съставки

Суфле от щука

  • 150 гр. щука (филе без кости)
  • 50 гр. бяла риба
  • сол
  • сос Табаско
  • 180 гр. сметана за готвене
  • 20 мл. ликьор сухо шери
  • лимонов сок
  • 1 супена лъжица бита сметана

Сос от естрагон

  • 2 главички арпаджик, нарязани на ситно
  • 1 супена лъжица масло
  • 100 мл. бяло вино
  • 200 мл. рибен бульон (можете да използвате също и пилешки бульон)
  • 300 мл. сметана за готвене
  • щипка захар
  • сол и пипер, прясно смлян
  • лимонов сок
  • 2 стръка пресен естрагон, нарязан; или 1 чаена лъжичка сух естрагон

Приготвяне

1 Суфле от щука:

Намажете с масло четири формички за суфле и ги оставете на студено място.
Нарежете на лентички месото на щуката и бялата риба и го оставете във фризера за няколко минути. Измерете необходимото количество сметана за готвене и също я поставете във фризера за няколко минути.
Когато се охлади напълно, поставете рибата в купата на кухненския робот Gorenje Chef's Collection. Подправете със сол и добавете част от изстудената сметана. По време на бъркането постепенно добавете остатъка от изстудената сметана. Пасирайте до получаване на гладка и лъскава смес. Добавете супена лъжица бита сметана, сос Табаско, сухо шери и лимонов сок. Подправете със сол на вкус и разпределете сместа в намазаните с масло формички за суфле. Напълнете дълбока тава с вода с дълбочина повече от 2 см. и поставете формичките във водата. Печете в предварително загрята фурна при температура 180°С за 10 до 12 минути.
2 Сос от естрагон:

Задушете леко в масло нарязания арпаджик. Добавете бяло вино, оставете го да заври и добавете рибния бульон.
Гответе известно време, добавете сметана, оставете ястието да заври, след което го оставете да къкри за 10 минути. Пюрирайте соса с пасатор Gorenje Chef's Collection. Подправете със сол на вкус, добавете щипка захар и нарязан естрагон.

Сервиране

Прехвърлете суфлето от щука от формичката в чиния, сервирайте го върху листа спанак и го полейте със соса от естрагон

Съвет на готвача

Особено важно е всички съставки да се обработват, докато са силно изстудени. Суфлето от щука и омарът са истински деликатес.

Пилешки гърди с пълнеж от моцарела и босилек

Пилешки гърди с пълнеж от моцарела и босилек

Съставки

  • 80 гр. арпаджик
  • 10 гр. чесън
  • 20 гр. масло
  • 400 гр. моцарела
  • 120 гр. извара
  • 120 гр. бял пшеничен хляб без кора
  • 40 гр. босилек
  • 4 пилешки филета с кожата, обезкостени (всяко около 160 гр.)
  • сол и пипер, прясно смлян
  • олио за запържване

Приготвяне

1 Нарежете на ситно арпаджика и чесъна и ги задушете леко в масло. Оставете ги да се охладят; след това добавете изварата и парче моцарела. Нарежете на кубчета белия хляб. Нарежете на едро босилека. Разбъркайте, подправете със сол и пюрирайте до получаване на гладка смес в кухненски робот Gorenje Chef's Collection.
2 Разстелете и начукайте леко пилешките филета. Напълнете ги и завийте на руло. Уверете се, че кожата покрива добре плънката. Поставете рулцата върху алуминиево фолио, намазнено с масло. Обърнете ги с кожата нагоре. Оформете фолиото под формата на чаша. Полейте пилешките гърди с олио, загрейте фурната и печете за около 25 мнути при температура 175°С.

Съвет на готвача

В последните 5-6 минути от готвенето, отстранете фолиото от пилешките гърди, за да получат хубава златиста коричка.

Супа от карфиол и препечени филийки с пастет от маслини

Супа от карфиол и препечени филийки с пастет от маслини

Съставки

Карфиол супа

  • 500 гр. карфиол
  • 1 супена лъжица масло
  • 3 главички арпаджик
  • 1 стрък прясна мащерка
  • 500 мл. пилешки или зеленчуков бульон
  • 300 мл. сметана за готвене
  • 100 мл. бяло вино
  • 100 гр. течна сметана или заквасена сметана
  • 50 мл. вермут
  • 50 мл. бял портвайн
  • сокът на 1/2 лимон
  • щипка прясно смляно индийско орехче
  • сол и бял пипер, прясно смлян
  • 6 супени лъжици бита сметана за гарниране

Пастет от маслини

  • 12 филийки бял хляб (без кората) или тостер
  • 1/2 скилидка чесън
  • 3 супени лъжици филирани бадеми
  • 3 супени лъжици зелени маслини без костилка
  • 1 супена лъжица сушени домати
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 стрък мащерка (запържен в зехтин)

Приготвяне

1 Карфиол супа:

Задушете леко в масло ситно нарязания арпаджик. Оставете го да се охлади. Почистете карфиола и го нарежете на малки парчета. Когато арпаджикът изстине, добавете карфиола, мащерката, бульона, течната сметана, бялото вино, вермута и портвайна, след което разбъркайте.

Прехвърлете сместа в плик с вакуумно запечатване и гответе в уред за готвене под вакуум Gorenje при температура 75°С за около 65 минути. Отстранете стръка мащерка и използвайте пасатор Gorenje Chef's collection, за да пасирате сместа до гладка консистенция. Подправете със сол, бял пипер, прясно смляно индийско орехче и лимонов сок.
2 Пастет от маслини:

Препечете филийките бял хляб на грил или на тиган без да използвате никаква мазнина.
Нарежете на ситно чесъна, зелените маслини, сушените домати и филираните бадеми, разбъркайте добре и намажете сместа върху филийките хляб.
Полейте със зехтин и запечете леко или на грил или в предварително загрята фурна.

Сервиране

Стоплете супата, след което я изсипете в дълбоки чинии, добавете бита сметана и поръсете с крутони. Украсете със запържената мащерка и сервирайте веднага.

Съвет на готвача

За крутоните използвайте стар, сух хляб или тостер.
Варени телешки бузи върху пюре от бадемово ризото
Еленско филе с билкова коричка, пюре от корени на целина и кнедли от препечен хляб
Свинско бон филе с плънка от сушени сини сливи, глазирани корени от магданоз и светъл сос от естрагон
Патица под вакуум, пюре от къдраво зеле и глазирани кестени
Крем супа от черен корен с трюфели
Крем супа от тиква
Пенлива супа от манатарки със скалопини и ванилово масло
Суфле от щука със сос от естрагон
Пилешки гърди с пълнеж от моцарела и босилек
Супа от карфиол и препечени филийки с пастет от маслини
Следвай ни
Facebook
YouTube
Flickr
Сподели
Facebook
Twitter
Бъди информиран
RSS