Когато замразяването прави цялата разлика

CHORES SIMPLIFIED
15.9.2020
Има много причини хората да замразяват храната си. Това им позволява да я съхраняват, да правят ястия за бъдеща консумация и да пестят пари. Също, това да имаш фризер означава да имаш запас от храни за тежки времена.

Това, което повечето хора не знаят за вертикалните фризери и раклите е, че не всички варианти за замразяване са еднакви. Каква е разликата? Основно скоростта на замразяване на храната.  Защо това е важно? Съхранението на замразена храна зависи основно от това колко бързо е замразяването. Когато процесът е по-бърз, кристалите, които се образуват са по-малки и не повреждат клетките на храната, като така и позволяват да задържи витамините, минералите и хранителните си вещества по-дълго.

След това, подреждане. Поставей храните по категории и ги опаковай заедно. Съхранявай по-често използвани храни в горната част, а такива които ползваш рядко - в долната част, за да не се налага да преровиш целия фризер за нещо, което използваш всеки ден.
Използвай кошове и кутии и ги подреждай на нива, за да можеш лесно да достъпиш всяка категория храна, когато е необходима. Така по-лесно ще забележиш ако някой тип храна намалее. 

Раклите също така са удобни, когато приготвяш храна за бъдеща консумация. Например, когато искаш да приготвиш храната за целия уикенд или използваш уикенда, за да приготвиш хапването за цялата следваща седмица. Замразяването на хараната ще ти даде свободата да готвиш, когато поискаш, а след това само да се насладиш на спокойстивето, защото всичко е готово и само трябва да се затопли. 
Фризерите ракли на Gorenje с най-голям обем към днешна дата и технология FastFreeze ще запазят всичката замразена храна здравословна и вкусна. Оборудвани с подвижни кошници и LED осветление, те осигуряват отлична подредба на всички храни и позволяват работа при ниски температури (до -15°C), а това ги прави перфектен избор за гаражи и мазета.

Може също да искаш да прочетеш:

Запиши се за нашия бюлетин