Мит ли е самопочистването на фурната? За щастие, не е!

CHORES SIMPLIFIED
17.8.2020
В случай, че фурната в дома ти се използва често, в даден момент със сигурност ще се замърси. Особено при ежедневна употреба, натрупването става доста бързо. Мръсната фурна е не само неприятна за окото, но има отрицателен ефект върху здравето, а в някои случаи може дори да предизвика пожар. Предполагаме, че не искаш това да се случи в твоята кухня, нали? Никой не иска.

И така, нямаш друг избор освен да миеш фурната често. Или пък имаш?

Знаем, че чистенето на фурната е една от най-времеемките кухненски задачи, особено ако по вътрешността попаднат мазнини. Имаш късмет, ние имаме решение...

Самопочистваща се фурна? Твърде добре за да е истина? Някои производители имат фурни, които почистват (почти) сами.

Тук действат няколко технологии, от пиролитично самопочистване, нано технология против задържане на миризми, до пара и каталитични панели. Най-добрите от тях действително вършат добра работа, самопочистването при фурните не е мит.
Най-вероятно не знаеш кои са най-добрите и защо? Ето малко информация:

Пиролизата е най-ефективния начин за почистване на фурна, чрез изключително висока температура, която оставя след себе си идеална чистота. За гарантирана безопасност, фурната се заключва по време на почистването и се отключва след като изстине. Единственото, което трябва да направите е избършете с влажна кърпа. Моделите от линии Essential и Advanced гарантират чистота при температура до 470°C и 120 минутна програма. За тези от вас, които имат нужда от повече опции, моделите от линия Superior достигат температура 500°C и предлагат три нива на PyroClean почистване: лека замърсеност (90 минути), средна замърсеност (120 минути) и интензивно почистване (150 минути). 

Нашето предложение? Ако финансовото ти състояние го позволява - похарчи още малко за самопочистваща функция. После ще ни благодариш.
Направи си спомен: фурни за вграждане

HomeMade форма
Характерната заоблена форма е една от най-полезните характеристики на фурните Gorenje. Вдъхновена от традиционните пещи на дърва, тя позволява на горещия въздух да обхваща цялата вътрешност на фурната. И тъй като храната се загрява равномерно от всички страни, е винаги приготвена перфектно: хрупкава отвън и сочна отвътре. 

Може също да искаш да прочетеш:

Запиши се за нашия бюлетин