Как децата да гледат най-малко време в екрана по време на празници?

FAMILY SIMPLIFIED
21.1.2021
В нашата епоха на технологии, сме винаги заобиколени от екрани. Но повечето от нас все още си спомнят как сме прекарвали лятото: повечето време навън с приятели, тичайки, изучавайки света. Лесно е да се набеждават днешните деца за това, че не правят същото. Но да бъдем честни - на тяхно място щяхме ли да можем да стоим далеч от екраните? Сигурно не. И докато ние нямаме влияние върху модерното общество, има похвати, с които можем да намалим времето на децата пред екрана. 

Запиши ги на лагер

Запиши децата на училищен лагер. Когато те са в компанията на други деца с организирани активности и под наблюдението на възрастен, няма да бъдат отегчени и да посягат към телефона. Ако избереш правилния лагер, децата ще могат да научат нещо ново, да спортуват и да завържат нови приятелства. Говори с децата за това какво биха искали да правят и им помогни да изберат активност. 

Семейни спортове

Придържай се към принципа, че всеки трябва да опита нови неща, защото живеем само един живот. Децата ще бъдат очаровани, а също ти и партньора ти. Колоездене, разходки, катерене, гмуркане... Възможностите са безброй.

Бъди модел за подражание

Запомни, че си най-важният модел за подражание на твоите деца. Ако си непрекъснато на телефона, пред компютъра или телевизора, децата ще приемат такова поведение за нормално. Затова постави ограничения и за себе си. 
Задай времеви граници

Ако можеш, задай времеви граници, в които детето може да използва устройства. Ако не зачита правилата, можеш да видиш дали устройството има т.н Родителски режим и да настроиш граници за употреба.

Посочи зони у дома, където не се използват устройства

Можеш лесно да направиш условие, че някои или всички устройства са забранени в банята, или на масата. Всички да се придържат към правилото.

В зоните, където е позволено да се използват мобилни устройства и компютри, задай правило "само един екран". Не позволявай на детето да използва телефона и компютъра едновременно, докато гледа телевизия. Същото важи и за възрастните. Ако гледаш филм с децата, остави телефона. 

Забрави телефона докато си във ваканция

Ваканциите са времето, в което можеш да видиш света и да изпиташ нови усещания, а не да прекарваш по цял ден във видеоигри, или чатове. Вземи настолни игри, книги и планирай много интересни активности с децата, за да могат да забравят телефоните и таблетите. 

Борбата с продължителното време пред екраните може да бъде трудна както за децата, така и за родителите, но имай предвид, че постоянното взиране в екрани може да наруши способността на детето да изгради социални контакти, независимост и изобретателност.
Хладилник GardenFresh. Точният за теб.
Изборът на нов хладилник е обяързваща крачка. Може да искаш някой, който да задържи свежестта задълго, или такъв, който да се нагоди към теб и твоите нужди. С модерните си функции, които гарантират свежест, пригодена към изискванията ти, GardenFresh е това, което търсиш.

AdaptTech - адаптира температурата към твоите навици и задържа свежестта на храната за по-дълго
IonAir with MultiFlow 360° - йонизираният въздух премахва нежеланите миризми и държи храната в отлично състояние
Convert FreshZone - прави чекмеджето за месо подходящо за съхранение на зеленчуци

Може също да искаш да прочетеш:

Запиши се за нашия бюлетин