Яде ви се пържола, а навън вали?

FOOD SIMPLIFIED
24.6.2020
Настоящата ситуация държи ли ви вкъщи или на закрито? Е, не ѝ позволявайте да ви попречи да изживеете едно страхотно грил преживяване. За щастие има няколко лесни начина да се насладите и на домашен грил. Всичко, от което се нуждаете, е индукционен плот, индукционен тиган и разбира се вкусна храна.

Представяме ви индукционното гриловане

След като опитате индукционното гриловане, може да не искате да се върнете към класическото гриловане, особено ако няма да ви липсва подготовката на открития огън и пушекът, който го съпътства. Също така обикновено няма нужда от много почистване, както при грила на открито. Индукционният плот работи различно, тъй като генерира магнитно поле, загрява само дъното на тигана, докато останалата повърхност на плота остава хладна и е безопасна на допир. Температурата се регулира моментално чрез обикновено докосване, което превръща всички чувствителни на температура задачи в детска игра.

Знаем какво си мислите: Но трябва да приготвя много храна! Не се притеснявайте, някои индукционни плотове като Gorenje OmniFlex могат да свързват две вертикални зони за готвене в една, създавайки една голяма повърхност за готвене, достатъчна, за да побере чугунена грил-плоча. 

Съвети за най-сочните пържоли: 

1. Независимо какво месо подготвите за гриловане, ви препоръчваме първо да го мариновате. И тъй като мазнината обикновено е съществена част от маринатата, няма да има нужда да намазнявате и тигана. 

2. Извадете месото от хладилника, преди да го сготвите, така че да достигне стайна температура. Така то ще се сготви равномерно. 

3. В зависимост от това какъв тип месо ще гриловате, задайте съответната температура. Средната температура е подходяща за пилешко, но пържолите ще изискват малко повече.  

4. Не гответе месото прекомерно или ще се окажете със сухи пържоли, които никой няма да иска да яде. Някои плотове имат автоматични програми (като Gorenje IQgrill), които ви помагат да предотвратите изгарянето на храната и дори можете да изберете различни степени на готовност. 

5. Оставете месото за няколко минути, преди да го нарежете. По този начин влакнатa ще имат достатъчно време да се разширят и да абсорбират соковете отново. 

6. Ако наистина искате да впечатлите гостите си, използвайте уред „су вид“, за да сготвите месото първо бавно на ниска температура, а след това завършете, като го запечатате в тигана. Благодарение на продължителното време на готвене месото ще бъде перфектно сготвено, сочно и крехко.

Индукционни плотове в тон с вашия стил на готвене

Независимо дали приготвяте ястие за себе си или готвите за цялото семейство, индукционните плотове Gorenje OmniFlex осигуряват наистина безупречно готварско преживяване всеки път. С множество фино настроени функции, които опростяват взаимодействието ви с готварската повърхност, приготвянето на ястия никога не е било по-лесно, интуитивно и удобно.


Може също да искаш да прочетеш:

Запиши се за нашия бюлетин