7 Съвета За Работа От Вкъщи Без Разсейване

HOME SIMPLIFIED
10.8.2020
Да имаш възможността да работиш от вкъщи може да бъде супер релаксиращо и да ти помогне да се фокусираш и да свършиш добра работа. Ето няколко съвета как да направите дома по спокойно и продуктивно място за следващия работен ден.
1. Музика за фон - преди да започнеш деня, пусни музика, която не е разсейваща и в същото време заглушава шумовете у дома. Може би нещо без текст, което не откъсва фокуса ти от работата. 

2. Списъци за отмятане - разпредели работата на отделни части. Ясни и постижими задачи за по-успешен работен ден. Изложи списъка на дъска, за да можеш да виждаш прогреса. Мотивиращо е и дава усещане за задоволство, което допълнително ще усили продуктивността ти! 

3. Таймер за задачи - Има готини приложения, които можеш да изтеглиш, за да следиш времето и да задаваш крайни срокове. Така със сигурност ще спазваш графика си и няма да прекарваш твърде много време върху една задача. Това ще те мотивира да се фокусираш върху завършването на задачата в срок и да преминеш към следващата.
4. График на домашните задачи - Някои задачи у дома са неизбежни. Било то извеждане на куче, или пускане на пералня. Предварително отделете време за тези задачи. Ако могат да бъдат свършени преди работния ден - действайте! Така ще можете да изчистите ума си от домашни задължения и да се фокусирате върху работата. 

5. Сподели своя график! - Не само с колегите (дистанционно) ами и със семейството и приятелите. Така ще бъдеш по-устремен към постигане на плана за деня, а останалите ще знаят кога могат да те безпокоят и кога не :)

ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ! Какво ще кажеш за малка табела "не притеснявай" на вратата ако у дома има малчугани? Така ще намалиш разсейването, освен ако не е нещо спешно!
6. Възнагради се с малко разсейване - Също като в офиса, ще се изкушаваш да вдигнеш телефона, да се поровиш в някой от социалните сайтове, или да започнеш да планираш почивката си. Още повече щом си вкъщи и нямаш никой зад врата си. Можеш просто да определиш кратки почивки след като си отметнал повече задачи от списъка.

ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ! Изключи или остави без известия социалните приложения (освен спешните неща) преди началото на работния ден, за да елиминираш разсейването. 

7. Създай сутрешна рутина - да работиш от вкъщи не означава работният ден да започва веднага щом станеш от леглото. Отдели време за сутрешни занимания, време за теб, без да се изкушаваш да гледаш мейли по време на закуска. Това ще ти помогне да избегнеш усещането, че работиш твърде дълго и се натовариш твърде рано. Също ще помогне да започнеш деня с повече заряд. 

ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ! Не стой по пижама! Отърви се от това изкушение като просто облечеш дрехи за офиса, за да повишиш продуктивността в домашна обстановка.

ПЛЮС: Задай време за старт и край и се придържай към него! Когато работиш от вкъщи, често се случва да работиш твърде дълго. Затова настрой работния ден предварително, дори ако е необходимо да ползваш таймер.
Пералните Gorenje WaveActive са направени, за да се справят с мръсната работа по ефективен, удобен и екосъобразен начин. 

Характеристиките на пералните WaveActive включват следните модерни технологии:

Специално оформен барабан със специални вълнообразни 3D ребра за третиране на най-меките тъкани.
IonTech технология, която използва силата на йонизацията за отлични резултати на пране
SteamTech технология с пара за ефективно освежаване и премахване на замърсяванията

Може също да искаш да прочетеш:

Запиши се за нашия бюлетин