Пролетно почистване по Фън Шуи

HOME SIMPLIFIED
15.9.2020
Традиционно, пролетта идва с пролетно почистване. Но този път няма да използваме традиционни методи и съвети, ами ще задълбаем по-дълбоко, към традиционното. Време е за пролетно почистване по Фън Шуи. Тази техника за пролетно почистване може да направи чудеса с твоята енергия като те зареди и подхрани. Сигурно познаваш чувството да разчистиш след дълго врреме? Изведнъж усещаш прилив на радост.

Тази пролет трябва да пробваш това.

Отърви се от бъркотията
При Фън Шуи, бъркотията е най-големият враг, защото задържа лошата енергия и блокира потока на добра енергия (чи), като в същото време се отразява на живота на тези, които живеят в бъркотия. Бъркотията може да предизвика депресия, умора и стрес. Наложително е да се отървеш от нея. 
Това означава да се отървеш от боклука вътре и около апартамента или къщата, да подредиш, да се погрижиш за градината и т.н. Твоята отговорност се простира много след стените на дома. Затова е важно да отделиш внимание на заобикалящата среда.

Прахът, паяжините, претъпканите предмети, задръстените шкафове и рафтове също не ти правят услуга. Правилото на Фън Шуи е просто: изхвърли, дари или продай всичко, което не си използвал в последните 6 месеца. Подреди шкафовете и рафтовете.

Изчисти емоционалния боклук
Това е може би най-трудната стъпка от почистването, но в същото време е най-съществената. Неизказани неща, неизяснени отношения, търсене на вината в други, емоционално манипулирани и т.н. Единствения човек, когото можем да променим сме ние самите. Разреши споровете, намери компромис, поеми отговорност за действията си, прощавай, оправи си дълговете, потърси прошка. Това ще ти даде мир и ще ти позволи да продължиш напред.

Премахни всичко негативно около теб
За по-добро здраве, се отърви от нещата, които блокират потока ти на енергия в кухнята и в хладилника. Не прави това с препарати, а с натурални продукти като оцет, лимон и тн.

Старателно изчисти и изхвърли всички ненужни предмети от спалнята и банята. Същото правило важи и тук: ако нещо не е използвано в последните шест месеца, се освободи от него. Измий прозорците, под леглото, декорирай стаите.

Докарай нови растения. Ароматни билки като розмарин и мента могат да бъдат добро попълнение към кухнята ти.
Напълно квалифицирани за работата

Новите съдомиялни Gorenje са вдъхновени от модерния начин на живот. Достатъчно гъвкави, за да се справят с всяка задача, те са създадени, за да отговарят на динамиката на ежедневието. Изцяло адаптирани към всичко, от което се нуждаете, те идват с много функции и настройващ се интериор. Множеството функции ще се заемат за работа, а за теб ще остане време за важните неща в живота. 

Може също да искаш да прочетеш:

Запиши се за нашия бюлетин