Aрхив

Четвъртък, 11. Март 2010

Gorenje Ретро хладилника в черно беше награден с Grüner Stecker за енергийна ефективност в Австрия

Черният хладилник на Gorenje в ретро стил ала 50-те години беше избран за голям домакински уред с най-висока енергийна ефективност и получи наградата Grüner Stecker от читателите на австрийския всекидневник Österreich (Австрия) и списанието за специалисти Elektro & Wirtschaft.

Хладилникът на Gorenje успя да убеди участниците в интернет проучване в своята енергийна ефективност, тъй като той използва само 193 киловатчаса годишно, което го нарежда в най-високия енергиен клас A++. Ниската консумация на енергия му донесе победата сред 12 "зелени" големи домакински електроуреда.

Gorenje участваше в проучването и с фурната Pure line BO 8750 AX от ново поколение електроуреди за готвене, която достигна трето място в класацията, и с черната перална машина WA 72145, коята участниците в проучването избраха на четвърто място сред най-ефективните електроуреди.

Австрийците са много загрижени за околната среда и енергийната ефективност е един от ключовите критерии, които те вземат предвид при закупуване на нов домакински електроуред или друг електрически апарат. Сандра Лубеж, директор на компанията за продажби на Gorenje във Виена, смята наградата като допълнително потвърждение за репутацията на Gorenje в Австрия – на марка, която в търсене на нови решения за повишаване на енергийната ефективност не пренебрегва дизайна и произвежда електроуреди с добър дизайн и привлекателен външен вид.

Специалният дизайн и енергийната ефективност на ретро хладилниците ги правят много популярни сред австрийските потребители, които вече могат да закупят ретро хладилник в свежите цветове на пролетта като розово, зелено и оранжево.

Запиши се за нашия бюлетин