Aрхив

Понеделник, 12. Септември 2011, Berlin, Germany

Ентусиазъм в Берлин - изложението IFA

За индустрията с домакински електроуреди, изложението IFA е бизнес събитието на годината, не само за Германия, ами за цяла Европа и извън нея. С оглед на представянето, може да се твърди, че тазгодишната презентация на Gorenje бе най –силната, както по отношение на представяне на нови уреди, наблягайки на новото поколение перални и сушилни машини и модулите с електронен контрол, които улесняват работата с уредите, така и по отношение на самата площ и методи за излагане, възприети с ентусиазъм от посетителите.

Приветливата атмосфера на щанда беше предизвикана от интересна програма и оригинален начин на представяне на уреди и линии. Популярната ТВ и радио водеща г-жа Брита Виганд и тази година представи новините на посетителите.

Балерината Моица Майсен, блестя на фона на „Симфония в бяло” в нежна бяла танцувална рокля, направена от най-деликатни материи, създадена специално за събитието от признатия словенски моден дизайнер Уршка Дрофеник. Трябва да се отбележи, че искрящата белота и мекотата на роклята са постигнати благодарение на пералните и сушилни машини Gorenje и тяхната иновативна технология SensorIQ, представена за пръв път на тазгодишното изложение.

Панаирът IFA, който включва секция за домакински електроуреди през последните 4 години, е считан за едно от най-престижните световни събития в областта на производството на домакински електроуреди. Неговото влияние върху тенденциите на пазара определя портфолиото продукти, които ще се предлагат в утрешния ден както и насоките за иновации, които са ключови за бъдещото развитие на предприятия и търговски марки.

Президентът и изпълнителен директор на Gorenje, г-н Франьо Бобинак отбелязва: „Международният панаир IFAни позволява да представим пред световната публика нашите най-нови постижения в областта на развоя на едно място. Нещо повече, ще се възползваме от влиянието на Панаира сред професионалисти, медии и потребители, за да покажем нашите иновации, донесли ни признание в този бранш. Освен това, ще се възползваме от възможността да се срещнем с нашите бизнес партньори от цял свят и, може би най-важното, да спечелим нови поръчки.”

Този година фокусът на представянето на Gorenje на световното изложение за домакински електроуреди в Берлин - Home Appliances@IFA – ще бъдат новото поколение перални машини и сушилни с иновативната SensorIQ технология,  висок клас индукционни котлони с революционната IQcook технология и фурните с уникално сензорно управление  HomeCHEF. След дебюта си на IFA през 2011 г., новите перални машини, сушилни и HomeCHEF фурни ще бъдат налични на основните пазари още тази година, новите котлони ще бъдат налични през 2012 г.

Ново поколение перални машини и сушилни

Новото поколение перални машини и сушилни имат интелигентна SensorIQтехнология, която автоматично управлява процесите на изпиране и сушене и допринася за ефикасността на уреда. Съвременната SensoCARE технология се грижи перфектно за прането ви, тъй като отчита нуждите на съвременните потребители. UltraWHITE, уникална програмa за деликатно бяло пране, е резултат от работата на експертите от Gorenje и техния ноу-хау и осигурява изключително бяло и сияещо пране при не повече от 30°C.  Флагманът на новото поколение сушилни е енергийно-ефективната кондензерна сушилня  с топлинна помпа, която използва иновативната TwinAir технология на сушене, а това съчетано с IonTech технология за ефективно изглаждане на влакната, придават изключителна UltraSOFT мекота с голяма грижа. Това поставя новите перални машини и сушилни на Gorenje сред най-усъвършенстваните уреди на пазара, с отлично усещане за прането.

Революцията IQcook в кухнята

Революционните първокласни IQcook индукционни котлони осигуряват напълно безопасно и контролирано готвене с предварително зададени начини за готвене и пържене и са друга гордост сред новостите на Gorenje. Иновативната IQ сензорна технология на кухненския котлон и капак гарантира напълно безопасен и контролиран процес на готвене, като позволява избор между 5 предварително зададени  начина за готвене и пържене. Тази нова технология на само пести време като оптимизира температурата на готвене, но и спестява енергия: котлонът IQcook може да спести до 40% от консумацията на енергия в сравнение с котлоните с конвенционална индукционна технология.

HomeCHEF - Фурна с мисъл

Значима новост на Gorenje включва фурната HomeCHEF,  която е изключително постижение в областта на фурните с електронно сензорно управление и важна стъпка в развитието на домакинските електроуреди. Модулът за управление, резултат от работата на експертите от Gorenje и носител на наградата Reddot, позволява управлението на фурната да се извършва с едно докосване на големия цветен дисплей, революционна новост при управлението на фурните.

Ново изживяване с пералните WashEXPERT

Концепцията за иновативно сензорно управление на котлони и фурни обхвана и други продуктови групи. Такъв пример е пералната машина WashEXPERT. Подобно на новите фурни, тя има уникално сензорно управление и голям, добре организиран цветен LCD дисплей. Потребителят трябва само да избере програмата, която най-добре отговаря на неговото/нейното познаване на процеса на изпиране пред вид типа или цвета на тъканите. Това е сложна иновация на интуитивния избор на начин на пране, трансформиран в изключително лесна употреба   и привлекателен дизайн. Пералните WashEXPERT ще се появят на пазара през 2012 г.

Отлична работа и превъзходен дизайн

Не е нужно да споменаваме, че залата на Gorenje ще включва и други новости; пълна гама от нови природо съобразни уреди от най-висок  енергиен клас (A+, A++, A+++) и дизайн, с които Gorenje е всепризнато. Тази година ще бъде разкрита Weblicityline на Gorenje. Тези уреди позволяват на потребителя да вземе участие в дизайна на своя уред. Дръжките, ключовете или други детайли на уреда, с меки и вълнообразни линии, позволяват монтирането на цветна магнитна лента, налична в 6 цвята: бял, черен, сив, оранжев, зелен и розов.
Запиши се за нашия бюлетин