Aрхив

Четвъртък, 29. Март 2012

Пералня SensoCARE и плот IQcook от Gorenje с награди Red Dot

Пералня SensoCARE и плот IQcook от Gorenje с награди Red Dot

Gorenje затвърждава реномето си на ежегоден призьор на престижните награди за дизайн Red Dot. 30-членното жури, съставено от изтъкнати дизайнери и експерти в областта на дизайна, приело 4515 заявления от 1800 компании от 58 страни, е отличило пералната машина SensoCARE от Gorenje, както и индукционния плот със сензорно управление IQcook. Дизайна на двата уреда е дело на Gorenje Design Studio.

Red Dot е сред най-престижните награди за дизайн в света. За пръв път са се присъдили през 50те години на миналия век. Наградените продукти изпъкват  не само с изключителен дизайн, но и с технологично съвършенство. Тази година в категорията продукти, в която кандидатстват уредите Gorenje, са подадени рекордните 4515 заявления.

Пералня SensoCARE и плот IQcook отличени за своя дизайн

Пералните SensoCARE и плотовете IQcook са резултат от собствени технологични и дизайнерски разработки на Gorenje. Лидия Притржник , директор на  Gorenje Design Studio и сътрудник в изработването на дизайна на отличената пералня споделя:  " Новото поколение перални и сушилни машини бяха сътворени на основата на обратната връзка от  потребителите по повод предишната генерация уреди.  Разполагаме с много дизайнери, фокусирани върху това да удовлетворят нуждите на потребителите, като същевременно постигат естетично и технологично съвършенство.”

Перални и сушилни със SensoCARE технология

SensoCARE перални и сушилни са част от новото поколение представено миналата година на международното изложение IFA в Берлин. Благодарение на интелигентната технология SensorIQ , която автоматично оптимизира процесите на пране и сушене, уредите са едни от най-ефективните и най-високотехнологичните на пазара. Най-високия клас и в двете категории достига енергийна ефективност A +++ (-20%), което е с 20 процента по-ниска консумация от клас  A +++.

Плот IQcook

На изложението IFA в Берлин, Gorenje за пръв път представи официално революционния индукционен котлон IQcook, който внася промени в света на готвенето, за което помага и сензорната технология за най-добър контрол над процеса на готвене. Освен това, нова технология за оптимизиране на консумацията на енергия позволява до 40 процента по-ниска консумация в сравнение с обикновените индукционни котлони (които от своя страна са с висока енергийна ефективност).
Запиши се за нашия бюлетин