Aрхив

Четвъртък, 6. Юни 2013

Награда Plus X Award за световната иновация от Gorenje - IQcook

След спечелването на наградата Red Dot design award 2012, индукционният плот Gorenje IQcook с IQ сензорна технология, спечели две награди Plus X Award: за иновативност и превъзходно качество, както и най-добър продукт за 2013та година в категорията домакински уреди.

IQcook – революция в готвенето

Революционният индукционен плот IQcook със съвършена IQ  сензорна технология, която изцяло променя начина, по който готвим, беше отличен от журито на международните награди  Plus X Award за иновация, високо качество, отличен дизайн и удобно управление. Освен това, индукционния плот Gorenje IQcook модел IQ741AXC беше избрана за Продукт на Годината за 2013та в категория домакински уреди.

Журито беше убедено от уникалната сензорна технология, която позволява лесно готвене с пет запаметени набора от настройки, съобразени с потребителските нужди. Интелигентните IQ сензори автоматично контролират работата на плота според направените настройки, без да е необходимо да наглеждате постоянно процеса на готвене. Освен това патентованата система за безопасност SmartSense автоматично изключва плота, за да предотврати изкипяване или загоряване.

Gorenje с особена гордост посреща признанието на професионалисти по повод уникалната сензорна технология на IQcook плота – първият плот в света, който позволява автоматично готвене на пара, осигурявайки напълно безопасно и контролирано готвене при оптимално използване на време и енергия, благодарение на интелигентните IQ сензори. За разлика от фурната, която представлява затворено пространство, плотът е неконтролирана среда. В резултат на това, процесът на автоматизиране е сериозно предизвикателство. Технологията  IQcook е иновация, която действително прави готвенето по-лесно за потребителя. Приготвянето на ястията става рутинно, а автоматизацията и оптимизирания процес на готвене пестят енергия. Плотът, в комбинация с фурната HomeCHEF, която също е носител на Plus X Award, оформя най-иновативния тандем от кухненски уреди Gorenje.

Към днешна дата Gorenje има 13 международни награди Plus X Awards благодарение на иновативните природосъобразни продукти, съобразени с нуждите на потребителя. Наградените уреди включват фурна HomeCHEF, перална машина Simplicity, фурна от серията Gorenje Ora-Ïto и хладилник Gorenje Retro Collection. 

IQcook готвене пригодено към потребителя

Пригодените към потребителя режими на готвене включващи IQsteam, IQboil, IQpro, IQfry и IQgrill, улесняват приготвянето на множество ястия по революционен начин. Всички параметри (време, интензивност на готвене) са предварително зададени; когато ястието е готово, звуков сигнал ще обозначи края на процеса на готвене, без натоварване за потребителя. Забележителната IQsteam технология за готвене на пара, е считана за най-здравословният метод за приготвяне на храна. Предварително зададената програма автоматично контролира парата и гарантира равномерното приготвяне на храната. При този режим се използва много малко вода. В резултат, приготвянето на храната няма да продължи повече от необходимото, а тя ще запази естествения си цвят, витамините, хранителните вещества и вкуса си.

Революционни предимства на плота IQcook

100 % АВТОМАТИЧЕН КОНТРОЛ НАД ГОТВЕНЕТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА IQ СЕНЗОРИ
IQ сензорът, разположен на капака на съда, ще контролира процеса на готвене и автоматично ще регулира температурата и мощността на нагряване, комуникирайки със сензора, вграден в нагревателната зона.

100 % АКТИВНО ЗАПАЗВАНЕ НА ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА, ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ
Забележителна новост: IQsteam режим за готвене на пара – здравословен начин за приготвяне на храна, позволяващ на храната да запази своите качества. Необходими са само 0.5 dl вода за приготвянето на 1 kg зеленчуци.

100 % БЕЗОПАСНОСТ ОТ ИЗКИПЯВАНЕ И ЗАГАРЯНЕ
Патентованата функция за безопасност SmartSense ще предотврати изкипяване на храната, както и загаряне по нагорещената повърхност на плота. Комуникирайки с IQ сензорите, плотът ще усети ако има изтичане и автоматично ще изключи нагряването.

ДО 40 % СПЕСТЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЯ С ЦЯЛОСТНО ОПТИМИЗИРАНЕ НА ГОТВЕНЕТО
С настройване на температурата на готвене, плотът IQcook оптимизира консумацията на енергия, за да осигури значителното и спестяване!

Запиши се за нашия бюлетин