Награда Plus X Award™ 2008

Успехът, който постигна черната серия Gorenje Ora-Ïto на европейския пазар привлича вниманието не само на потребителите, но и на експертите в областта на дизайна. Фурната за вграждане от дизайнесраката серия на авантюристичния млад талант Ора Ито бе наградена с престижната международна награда Plus X AwardTM 2008 в категорията за дизайн.
Журито бе впечатлено от елегантните линии на черно стъкло комбинирано с дръжка в алуминий, технически безупречния интериор и електронно управление, които помагат на потребителите д аостигнат оптимални резултати по време на готвене. Както всички уреди от серията, и взелата приза фурна за вграждане B1-ORA-E е от най-висок енегриен клас. Фурната се отличава с високо качество и притежава всички топ характеристики – мултифункционални режими на готвене, сонда за месо, електронен контрол, ултра студено стъкло на вратата и EcoClean емайл.

Журито бе впечатлено от елегантния вид на фурната

Така, успеха на черната серия Gorenje Ora-Ïto, предлагана на Европейския пазар малко повече от година, направи още една стъпка напред. Култовото списание Wallpaper оцени колекцията уреди, като една от най-добрите пет серии домакински електроуреди за миналата година - притежаваща технология от последно поколение тя беше титулувана като iPhone на кухните. Този път тя впечатли взискателният поглед на журито на престижните награди Plus X. Журито в състав представителни специалисти от сферата на електрониката, информационните технологии и телекомуникационните технологии, оцени минималистичния външен дизайн, който беше асоцииран с въплъщение на безкрайната елегантност, както и технологичната перфектност на ергономично управляваната фурна от колекцията Gorenje Ora-Ïto.

Към днешна дата Gorenje притежава пет отличия Plus X. Следвайки наградата в категорията за лесно управление спечелена от пералната машина Premium Touch през 2004 г. и Premium Touch хладилника през 2005г., хладилникът Gorenje Pininfarina печели наградата и през 2006 г. Миналата година журито бе очаровано от лесната употреба на кадифено черния хладилник Gorenje с инкрустирани 3500 CRYSTALLIZED™ - Swarovski кристала.

Наградите Plus X представят най-добрите продукти в сферата на битовата електроника, потребителската електроника, информационните технологии и фотографията в следните категории: иновации, дизайн, функционалност, ергономичност, лесно потребителско управление и грижа за околната среда. Продуктите, които се класират за престижното отличие се отличават с качество, функционалност, дълъг живот и над всичко високият принос на иновативните им функции.

Запиши се за нашия бюлетин