Награда Plus X Award™ 2009

Фурната на Gorenje BO 8750 AX отговаря на всички изисквания за престижната награда Plus X Award and Seal в категориите дизайн и удобство за ползване сред големите домакински уреди.

Фурната BO 8750 AX разполага с обем от 65 литра и предлага възможност за готвене или печене на три нива едновременно. Нужни са й само шест минути, за да загрее до 200 градуса по Целзий (функцията FastPreheat), а външната страна на вратата на фурната и корпуса остава хладна и безопасна за докосване по време на процеса на готвене, благодарение на динамичната система за ефективно охлаждане (DCS, UDC ). Допълнителна безопасност и енергийна ефективност се предоставя от енергийно ефективната CoolDoor(Студена Врата), докато отличната изолация на вратата , съчетана със специален отразяващ пласт, нанесен върху стъклото, подобрява работата на фурната, като същевременно намалява консумацията на енергия.

Често се казва, че е достатъчно само едно докосване, за да се предизвика дълготраен ефект; това е вярно в пълна степен за настоящата фурна. Ясно разположените графични изображения на иновативния, защитен с патент електронен модул DirecTouch позволяват стартиране на уреда, чрез докосване на три символа, докато уредът сам ще извърши останалото. За вас остава само да подредите масата. От особена полза за тази задача, ще ви бъде функцията WarmPlate (Затопляне на чинии). Фурната ще запази температурата на вече приготвената храна с функцията StayWarm.

С тази печка, почистването също е много удобно. Вместо досадното търкане, трябва само да се налее половин литър вода в тавата за печене и да се загрее фурната в продължение на половин час, използвайки функцията AquaClean; това ще омекоти цялата мръсотия натрупана във фурната. Аксесоарите EasyClean, изработени от емайл EcoClean може да се почистват в съдомиялна машина.

Многобройните режими на работа и функции, заедно с усъвършенстваното електронно управление и защитените с патент нововъведения, които допълнително подобряват енергийната и екологична ефективност на уреда, са атрибутите на фурната Gorenje BO 8750 AX Premium, които убедително впечатлиха експертното жури през 2009 г.

Фурната Gorenje BO 8750 AX впечатлява и убеждава журито

Седемнадесет независими журналисти и известни експерти по бяла техника бяха единодушни: фурната Gorenje BO 8750 AX отговаря на всички изисквания за престижната награда Plus X Award and Seal в категориите дизайн и удобство за ползване сред големите домакински уреди.

Тази година наградата Plus X бе присъдена на уред Gorenje за шести път. През 2004 г. наградата спечели пералната машина Premium Touch, следвана от хладилник с фризер Premium Touch през 2005 г; през 2007 г. наградата бе връчена на комбиниран хладилник с фризер Gorenje, инкрустиран с CRYSTALLIZED™ - елементи Сваровски; всички три уреда спечелиха наградата в категория удобство при употреба. Нещо повече, комбинираният хладилник с фризер Gorenje Pininfarina и фурната за вграждане B1-ORA-E от колекцията Gorenje Ora- спечелиха наградата в категория дизайн, през 2006 г. и 2008 г. съответно.

Награда Plus Х Award™ се връчва от жури, съставено от уважавани представители на специализираните и основните медии от цяла Европа, отразяващи новините, свързани с темата за бялата техника. За да спечели наградата, даден продукт трябва да бъде избран за най-добър в своята продуктова група на европейския пазар поне в една от следните категории: иновации, дизайн, удобство за потребителя, както и опазване на околната среда. За наградата Plus X Award™ се състезават продукти от света на автомобилостроенето, битовата електроника, телекомуникации, информационни технологии, фотография, както и малки и големи домакински уреди. Знакът на Plus X Award™, с така характерния символ +x , е гаранция за потребителя по отношение на високото качество на продукта / марката.

Запиши се за нашия бюлетин