Награда за дизайн Red Dot 2010

Газов плот от линията висок клас елекроуреди  MAGNA, насеща марката на Gorenje Атаг, получи една от най-желаните и значими награди за дизайн на Red Dot Design Award 2010 в категорията за продуктов дизайн. Според независимото жури включващо експерти по проектиране с висока международна репутация, готварският плот Atag е забележителен пример за качество от най-висока класа и новаторски дизайн.

Тридесет-членното жури оцени печката Atag по девет критерии, включително иновация, функционалност, ергономичност, символичен и емоционален компонент на продукта, и грижа за околната среда.

Награденият плот HG971MX, с ширина 90 см и покритие от неръждаема стомана, е снабдена с газови горелки с висока енергийна ефективност. Отличителна черта на газовия плот е горелката, специално проектирана за уок тигани, с впечатляващата мощност от 5,7 кВт.

Още два продукта под марката Atag получиха специален плакет на конкурса за наградите на Red Dot: индукционният плот HI7271S с управление Iris Slide Control от специалната линия МАГНА, и готварския плот на газ HG9711CA с горелка за уок тигани и система за управление на пламъка Easy Flame Control от новата линия Матрикс бяха посочени от журито като забележителни продукти, предлагащи отлични дизайнерски решения.

Първите награди Red Dot Design Awards са връчени още през 1955 година. Днес те са сред най-известните награди за дизайн в света. Тази година в конкурса са участвали общо 4252 продукта, разпределени в 17 категории, от 57 страни. Gorenje получи наградата през 2005 г. за проектиране на пералня и сушилня Premium Touch.

Запиши се за нашия бюлетин